+31 (0)592 31 05 04 | +31 (0)6 53 62 04 30 info@hetnienhoes.nl

Bed en Breakfast Drenthe

Bed en Breakfast Drenthe | Het Nienhoes

Bed en breakfast Drenthe | Drentsche Aa

Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa

Het Nienhoes, bed en breakfast Drenthe, ligt midden in de Drentsche Aa. Beken die ongestoord hun natuurlijke loop volgen, slingerend door een lieflijk landschap van houtwallen en bloemrijke hooilanden. Langs oorspronkelijke dorpjes, waar het leven rustig zijn gang gaat. Langs glooiende open ruimtes met akkerland, omzoomd door eeuwenoud bos met kronkelige paden. Langs zandverstuivingen, heidevelden, vennen en uitgestrekte wandelbossen.

Nee, dit gaat niet over een één of ander romantisch buitenland. U vindt deze idylle, gewoon, in Noord-Nederland gelegen tussen de provinciehoofdsteden Groningen en Assen. Een prachtige coproductie van mens en natuur, vol bijzondere flora en fauna maar ook vol geschiedenis. Nergens is het typisch Drentse esdorpenlandschap beter bewaard dan hier. Geen tweede gebied in Nederland is zo rijk bedeeld met prehistorische schatten zoals hunebedden, grafheuvels en oeroude wegen. Daarom is het geen wonder dat het gebied van de Drentsche Aa als enige in ons land zowel Nationaal park als Nationaal landschap is.

Bed en breakfast Drenthe | Vanuit uw verblijf direct de wijde natuur in

Al die rijkdommen zijn prima toegankelijk via een netwerk van wandel- en fietspaden, zandwegen en stille plattelandsweggetjes. Vooral wandelaars kunnen hier hun hart ophalen, maar ook fietsers en ruiters komen hier aan hun trekken. Verspreid over het gebied staan Drentse Aa -gastheren en – gastvrouwen klaar om u de weg te wijzen. Wij zijn een van hen en heten u vanuit Het Nienhoes, bed en breakfast Drenthe, dan van harte welkom en een heerlijk verblijf in onze bed en breakfast óf één van de drie mooie appartementen, gelegen in dit prachtige gebied.

Voor meer info: www.drentscheaadrenthe.nl

 

Assen, op fietsafstand van bed en breakfast Drenthe, Het Nienhoes

Op 4 kilometer afstand ligt Assen. Is deze mooie, provinciehoofdstad kunt u uitgebreid winkelen en genieten van de vele terrassen. Er zijn veel eetcafés en restaurants. Ook vindt u in het centrum het Drents Museum en vele andere culturele bezienswaardigheden. Vind een overzicht op de pagina Activiteiten & Links.